2011. március 24., csütörtök

Brugge, stb....

Na megint eltelt több mint egy hét, úgyhogy összeszedem magam és írok pár sort. Nem fogom időrendi sorrendbe rakni a dolgokat, mert már én sem emlékszem semmire, mikor is történtek, úgyhogy most csak egy masszát kaptok az itteni életemről.
Még múlt hétvégén, péntek reggel szépen felszálltunk a vonatra és elrobogtunk a csoportommal Bruggebe. Teljesen úgy éreztük magunkat, mintha osztálykiránduláson lettünk volna, a hangulat már a vonaton nagyon jó volt. Sajnos az idő annyira nem kedvezett nekünk, de pár esernyő igénybevételével sikerült végigjárnunk a város rejtett nevezetességeit. Nem kis meglepődést okozott az, hogy magyar vonatkozást is találtunk a városban. Ha valaki meg tudja mondani nekem, hogy miért láthattam egy festményen a Szent Koronát, akkor egy hatalmas pacsit adok neki, ha hazamegyek:) A város nagyon szép, középkori hangulatot áraszt, annak ellenére, hogy épületeinek nagy része a 18. században épült. Nem megyek bele a  részletekbe, hogy miért, aki akarja tudni az majd megkérdezi vagy utánanéz.
A városnézés után tanárunkkal Ritával beültünk a helyi sörfőzdébe, egy jó kis 9%-os alkoholtartalmú sörre. Még mindig ezzel az itókával álmodok, mondanom sem kell, nagyon jó volt.
Ennyit Bruggeről.
Sajnos voltam beteg is, az egyik hétvégén. Úgy tűnik megviselt ez a hirtelen időjárás változás. Itt most nagyon jó idő van, nappal 19-20 fok. Az ablakom egész nap nyitva van és rövidujjúban mászkálok, úgyhogy tényleg semmi panaszom nem lehet az időre.
Ma voltam a csoporttársaimmal a Stadsparkban, ami Antwerpen közepén található egy kis tóval, több II. világháborús bunkerrel és ami nagy újdonság volt számomra azok a nyulak voltak:) Teljesen szabadon mászkálnak a parkban és nem félnek az embertől, egészen közel mernek jönni hozzánk és mellettünk legelnek.
Pannival voltunk olasz étteremben is, de nem ám egy ilyen gagyi helyen. Igazi olasz felszolgálók, igazi olasz pizza. Nagyon olcsón ebédeltünk, ugyanis diákoknak 20% kedvezmény jár.... így két hatalmas pizza, egy kóla és egy tonic, összesen 11 euróba került.
A bulikból most kicsit visszavettem, egyrészt nem volt mostanában olyan nagy esemény, másrészt elég lusta voltam ezen a héten, úgyhogy ezek a dolgok kimaradtak most. Nem baj majd bepótolom;)
Hát kb. ennyi mára, majd megpróbálok kicsit gyakrabban írni, addig is csók mindenkinek!
XXX

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése